REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/PPMRhuUWI6XYY_UcFRK_/6ddb110f4c368b70df34108efe1eb7.jpeg)
Zdroj: foxysgraphic from Canva
Salát z pečenej červenej repy
Ide o chutný a zdravý šalát, ktorý je perfektný pre ľahké obedy alebo večere. Je plný vitamínov a minerálov, vďaka červenej repe, špenátu a semienkam. Kozí syr pridáva krémovú chuť, ktorá tento šalát dokonale dopĺňa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Šalát
- 4 ks cvikla
- 200 g baby špenát
- 150 g kozí syr
- 50 g Zmes semien
Oblečenie
- 2 Lyžice olivový olej
- 1 Lyžice Biely vínny ocot
- 1 ks cesnak
- 1 soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Pečte červenú repu v rúre predhriatej na 200°C asi 30 minút, alebo kým nebude mäkká. Potom ju nechajte vychladnúť a nakrájajte na kúsky.
2. Krok
Pripravte dressing zmiešaním olivového oleja, bieleho vínneho octu, pretlačeného cesnaku, soli a korenia.
3. Krok
Zmiešajte špenát, červenú repu, kozí syr a semienka v mise. Pridajte dresing a dobre premiešajte.
4. Krok
Podávajte šalát ihneď alebo ho nechajte v chladničke odležať, aby sa chute spojili.