Zdroj: Youtube
Sekaná sviečková
Recept na sekanú sviečkovú z mletého mäso s omáčkou.
Ingrediencie
Guľky:
- 50 g slanina
- 1 kus Cibuľa
- 500 g mleté mäso
- 2 kus vajcia
- 2 kl horčica
- 1 Hŕstka majoránky
- 1 Hŕstka rasce
- mleté čierne korenie
- soľ
- 1⁄2 pohára strúhanky
- 1⁄2 pohára vody
Omáčka:
- 1⁄2 kus zeler
- 1 kus petržlen
- 3 kus mrkva
- 3 kus jalovec
- bobkový list
- tymián
- 1 pl múka
- citrónová šťava
- Vývar
- 1 kus smotana na varenie
- cukor
Najnovšie letáky
Postup
Slaninu nakrájame na kocky a necháme na panvicu orestovať.Kocky slaniny vyberieme bokom a tuk z nej zlejeme.
Cibuľu nakrájame a zmiešame v miske s mletým mäsom, slaninou, vajíčkami, horčicou, majoránkou, rascou, soľou, korením, strúhankou a vodou.
Zeleninu na omáčku nakrájame na kocky a orestujeme na panvici.
Pridáme k nej jalovec, tymián, bobkový list, soľ.
Mäsovú zmes vytvarujeme na valec, ktorý potrieme vodou a hore palcom vytvarujeme drážku.
Mäso položíme na zeleninu, zalejeme vodou a pečieme na 180°C zhruba 45 minút. Následne hrniec odkryjeme a pečieme ešte 15 minút.
Mäso podlievame výpekom a vyberieme ho z hrnca.
Zeleninu posypte múkou a premiešajte.
Prilejte k zelenine ešte vývar a všetko spolu varte 20 minút.
Potom prilejte k zelenine smotanu a premiešajte ju.
Podľa chuti pridajte citrónovú šťavu, soľ a korenie. Nechajte prejsť varom a zeleninu nad sitkom sceďte.