REKLAMA

Zdroj: Freepik

Sicílske baklažánové špagety Alla Norma

Zmes čerstvých paradajok a baklažánov s vyváženou chuťou čili a bazalky. K tomu posýpka zo slaného syra ricotta všetko harmonicky spája a robí z tohto jedla majstrovské dielo talianskej kuchyne.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 Veľký baklažán Pridané do
  • 400 g špagiet Pridané do
  • 400 g Plechovka paradajok Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 Chilli (červené) Pridané do
  • Hrsť čerstvých bazalkových listov Pridané do
  • 100 g parmezán Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do
  • 4 pl Extra panenského olivového oleja Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Začnite nakrájaním baklažánu na polcentimetrové kolieska. Každú vrstvu nasolíme v cedníku a necháme asi 30 minút odstáť. Pomôže to vytiahnuť horkosť baklažánu, čo je tip, ktorý som sa naučil od najlepších. Nakoniec baklažány opláchnite a osušte.

2. Krok

Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte trochu oleja. Pridajte plátky baklažánu a opečte ich z oboch strán, kým nezhnednú. Mali by byť zmäknuté, ale nie kašovité - kľúčová je dokonalá štruktúra.

3. Krok

Kým sa baklažán varí, priveďte do varu hrniec s osolenou vodou na špagety. Vždy nezabudnite vodu na cestoviny osoliť - pomáha to ochutiť cestoviny zvnútra. Špagety uvarte podľa pokynov na obale.

4. Krok

Medzitým pretlačte cesnak a nakrájajte čili. Na samostatnú panvicu pridajte trochu oleja, cesnak a čili a restujte, kým nie sú aromatické. Pridajte plechovky paradajok a lyžicou ich rozdeľte. Nechajte dusiť, kým mierne nezhustne; zvyčajne to trvá asi 15 minút, ale v tomto prípade dôverujte svojim inštinktom.

5. Krok

V tomto čase by už mali byť cestoviny hotové. Sceďte ich, pričom si ponechajte trochu vody z cestovín. Pridanie trochy vody z cestovín do omáčky pomáha omáčku zahusťovať a vďaka tomu lepšie drží na cestovinách, čo je tip, o ktorý som sa podelila so všetkými svojimi priateľmi doma.

6. Krok

Do paradajkovej omáčky vmiešajte uvarený baklažán a nasekanú bazalku.

7. Krok

Scedené špagety zmiešajte s omáčkou. Dôkladne premiešajte, aby sa každý kúsok špagiet obalil omáčkou.

8. Krok

Podávajte horúce, ozdobte ich štedrými hoblinami Ricotta Salata (alebo parmezánu) a niekoľkými lístkami čerstvej bazalky, ktoré sa pri každom súste spoja do symfónie chutí.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov