REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/l9pFfC_2IzZ1uPqJ9gAc/79b1c5366eb00759aa53744dd74f71.jpeg)
Zdroj: FB: Bezva recepty
Šišky z kvásku
Chrumkavé a aromatické šišky z kvásku predstavujú ideálne pečivo pre raňajky alebo olovrant. Tento recept je jednoduchý a výsledkom sú vždy perfektne nadýchané šišky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Štartér:
- 2 pl materský ražný kvások
- 150 g hladká múka
- 150 ml vlažná voda
Cesto:
- 350 g hladká múka
- 160 g kyslá smotana
- 80 ml plnotučné mlieko
- 40 g rozpustené maslo
- 40 g rozpustené maslo
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 kl soľ
- 1 pl rum
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Večer pred pečením si pripravíme štartér. V sklenej mise alebo pohári miešame materský kvások s múkou a vodou.Prikryjeme ho fóliou.
2. Krok
Na druhý deň pripravíme cesto z kvásku, múky, mlieka, rozpusteného masla, vanilkového cukru, soli a rumu.
3. Krok
Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 3 hodiny na teplom mieste.
4. Krok
Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku a ponaťahujeme ho. Vykrajajujeme z neho šišky, ktoré položíme na plech s papierom na pečenie.
5. Krok
Necháme ich chvíľu ešte podkysnúť a urobíme do stredu jamky.
6. Krok
Šišky vyprážame v hrnci tak, že v ňom plávajú.