REKLAMA
Škoricové slimáky s polevou

Škoricové slimáky s polevou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Slimáčiky

  • 70 ml vlažné mlieko Pridané do
  • 2 Lyžice cukor Pridané do
  • 1 ks čerstvé droždie Pridané do
  • 400 g múka Pridané do
  • 70 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 väčšie vajíčko Pridané do
  • 2 žĺtko Pridané do
  • 180 g maslo Pridané do
  • 5 lyžíc cukor (alebo viac) Pridané do
  • 2 lyžičky škorica Pridané do
  • 4 pl smotany na šľahanie Pridané do

Poleva

  • 1 mascarpone Pridané do
  • 200 ml šľahačka Pridané do
  • 1 balenie vanilkový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Následne zmiešame múku, cukor, vajíčka a kvások a vymiesime cesto. Necháme chvíľu nakysnúť.

2. Krok

Medzitým si pripravíme plnku. Roztopíme si maslo, pridáme cukor a škoricu a všetko spolu zmiešame.

3. Krok

Cesto si vyvalkáme, rozotrieme naň plnku a zrolujeme do valčeka. Následne nožom (alebo niťou) vykrajujeme slimáčiky.

4. Krok

Necháme na plechu trošku postáť a vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov.

5. Krok

Pripravíme si polevu. Jednoducho zmiešame mascarpone, smotanu a vanilkový cukor.

6. Krok

Keď nám slimáčiky chytia farbu (po cca 10 min) nalejeme na ne kúsok smotany na šľahanie a vložíme do rúry na cca ďalších 10 min.

Škoricové slimáky s polevou - krok prípravy 1
7. Krok

Po vybratí z rúry na ne nalejeme polevu a môžeme podávať. :)

Škoricové slimáky s polevou - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov