REKLAMA
Škoricové slimáky s polevou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Slimáčiky
- 70 ml vlažné mlieko
- 2 Lyžice cukor
- 1 ks čerstvé droždie
- 400 g múka
- 70 g kryštálový cukor
- 1 väčšie vajíčko
- 2 žĺtko
- 180 g maslo
- 5 lyžíc cukor (alebo viac)
- 2 lyžičky škorica
- 4 pl smotany na šľahanie
Poleva
- 1 mascarpone
- 200 ml šľahačka
- 1 balenie vanilkový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Následne zmiešame múku, cukor, vajíčka a kvások a vymiesime cesto. Necháme chvíľu nakysnúť.
2. Krok
Medzitým si pripravíme plnku. Roztopíme si maslo, pridáme cukor a škoricu a všetko spolu zmiešame.
3. Krok
Cesto si vyvalkáme, rozotrieme naň plnku a zrolujeme do valčeka. Následne nožom (alebo niťou) vykrajujeme slimáčiky.
4. Krok
Necháme na plechu trošku postáť a vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov.
5. Krok
Pripravíme si polevu. Jednoducho zmiešame mascarpone, smotanu a vanilkový cukor.
6. Krok
Keď nám slimáčiky chytia farbu (po cca 10 min) nalejeme na ne kúsok smotany na šľahanie a vložíme do rúry na cca ďalších 10 min.
7. Krok
Po vybratí z rúry na ne nalejeme polevu a môžeme podávať. :)