Škoricové slimáky
Famózne sladučké slimáky, hotové za 35 minút.
Ingrediencie
Slimáky
- 4 pl maslo
- 1 balenie lístkové cesto
- 1 pl kryštálový cukor
- 1 pl hnedý cukor
- 1 pl vanilkový cukor
- 1 čl škorica
Poleva
- 1 šálka práškový cukor
- štipka soľ
- 20 ml mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
POSTUP: Roztopíme si maslo. Zmiešame si všetky cukre spolu so škoricou.
Lístkové cesto rozbalíme, potrieme maslo a posypeme cukrovou zmesou.
Cesto zrolujeme, nakrájame na osem malých slimákov a uložíme na plech (ja som použila formu na koláč).
Pečieme na 190 stupňov približne 20 minút.
Kým sa nám slimáky pečú, pripravíme si polevu.
Mlieko spolu s malým množstvom cukru zmiešame a pridáme soľ.
Následne opatrne pridáme zvyšok cukru a poriadne vymiešame do hladka.
Po upečení slimáky polejeme cukrovou polevou a necháme vychladnúť.
SERVÍROVANIE: Slimáky servírujeme na tanierik a podávame. Úžasne sa hodia s teplým čajom alebo kávou.
„Varenie je ako láska. Človek by sa mu mal plne venovať, alebo sa do neho vôbec nepúšťať.“ — Miroslav Horníček