REKLAMA

Škoricovo-kakaové slimáky

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
24
  • 350 g hladká múka Pridané do
  • 250 ml mlieko polotučné Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 50 g kryštálový cukor Pridané do
  • 21 g čerstvé droždie Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • 50 g maslo na plnku Pridané do
  • 1 bal škoricový cukor Pridané do
  • 2 pl cukor práškový Pridané do
  • 2 kl mletá škorica Pridané do
  • 1 pl kakao Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Do mierne ohriateho mlieka pomrvíme droždie, pridáme asi 1KL cukru a necháme vykysnúť. Múku, soľ a zvyšok cukru premiešame v miske, prilejeme hotový kvások a maslo izbovej teploty. Vypracujeme cesto rukou. Moje cesto mi vymiesil môj šikovný robot. 🙂 Cesto potom prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste aspoň 45 minút.

2. Krok

Kým nám cesto kysne, môžeme si pripraviť plnku zmiešaním mäkkého masla, cukru, škoricového cukru, škorice a kakaa.

3. Krok

Asi po 45 minútach kysnutia môžeme s cestom pracovať. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske, potrieme škoricovou plnkou, zavinieme ako roládu a krájame na kolieska. Nakrájané kolieska ukladáme na plech s papierom na pečenie, necháme ešte 15 minút nakysnúť a potrieme mliekom izbovej teploty. Pečieme 15-20 minút pri teplote 200 °C.

4. Krok

A máme hotovo. 🙂

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4660 receptov

Mäsité jedlá

2197 receptov

Zaváranie

148 receptov

Dezert

3577 receptov

Mascarpone

334 receptov

Cestoviny

527 receptov

Večera

4371 receptov

Lacné jedlá

1468 receptov