Skvelé muránske buchty
Vynikajúce buchty.
Ingrediencie
- 500 g polohrubá múka
- Štipka soľ
- Štipka kypriaci prášok
- Štipka kypriaci prášok
- 1 ks vajce
- 30 g droždia
- 250 ml vlažné mlieko
- 1 kl kryštálový cukor
- 1 pl olej
- 1 ks žĺtok
- 1 kl Tučná smotana
- maslo
- marhuľový džem
- mleté orechy
Najnovšie letáky
Postup
Polohrubú múku preosejeme, pridáme soľ, sódu, prášok do pečiva a vajce. Do vlažného mlieka pridáme cukor, namrvíme droždie a posypeme troškou múky. Na teplom mieste necháme vykysnúť kvások.
K múčnej zmesy pridáme olej a kvások a vypracujeme cesto. Cesto si preložíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme a potrieme rozpusteným maslom. Zrolujeme a preložíme a znova vyvaľkáme. Cesto znova natrieme maslom zrolujeme preložíme a necháme 20 minút kysnúť.
Cesto znova rozvaľkáme a natrieme maslom. Zrolujeme a preložíme necháme ešte 20 minút kysnúť. Potom cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce. Tie budeme plniť.
Plnku som spravila z namletých orechov, ktoré som zmiešala spolu s džemom. Podľa chuti môžeme ešte trochu prisladčiť. Naplnené buchy zrolujeme aby sa plnka zakryla. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vrch každej buchty potrieme vajíčkom zmiešaným so smotanou. Pečieme na 180 stupňov 20 minút.