Skvelý vyprážaný karfiol
Vedeli ste, že len 100 gramov karfiólu stačí na pokrytie odporúčanej dennej dávky vitamínu C?
Ingrediencie
- 1 hrnček hladká múka
- 3 vajce
- 1 hrnček strúhanka
- 1 hrnček rastlinný olej
- soľ a mleté čierne korenie
- 3 veľké zemiaky ako príloha
Najnovšie letáky
Postup
Karfiol dobre umyjeme a rozoberieme na ružičky (nožíkom orežeme „bázu“ karfiolu)
Kto chce karfiol mäkký, uvarí si karfiolové ružičky v osolenej vode približne 5 minút.
Do 3 hlbokých tanierov si dáme postupne múku, rozšľahané vajíčka vidličkou a strúhanku
Karfiol po jednom obaľujeme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke tak, aby sa všetky 3 ingrediencie dostali všade po celom povrchu karfiolu
Na veľkej panvici si rozohrejeme rastlinný olej na strednom plameni
Pridáme karfiolové ružičky a pomaly vyprážame, často obraciame, aby sa vypražili rovnomerne. Podľa chuti dosolíme a posypeme mletým čiernym korením
Ako prílohu si dáme variť ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. (Ja si rada dám najprv zovrieť vodu a až potom tam hodím zemiaky, mám pocit, že takto chutia lepšie)
Podávame 8-10 ružičiek karfiolu na osobu, kto má rád, pridá si k jedlu aj tatársku omáčku