REKLAMA
Sladká tekvicová kaša
Táto ovsená kaša s tekvicovým pyré tvorí perfektné raňajky počas chladných jesenných rán, príjemne vás zahreje a zasýti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 500 ml rastlinné mlieko alebo voda
- 110 g ovsené vločky
- 60 ml javorový sirup (alebo iné tekuté sladidlo)
- 1 čl perníkové korenie
- 1⁄2 čl mletá vanilka
- štipka štipka soli
- 200 ml hokkaido pyré
- nasekané lieskovce
- tekvicové semienka
- arašidový krém
- javorový sirup
- čerstvé ovocie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Do hrnca vložíme ovsené vločky, sirup, perníkové korenie, vanilku a soľ. Zalejeme zmes mliekom alebo vodou a privedieme do varu. Varíme na minimálnom ohni 10 minút, občas premiešavame.
2. Krok
Pridáme tekvicové pyré a necháme ešte 5 minút tiahnuť.
3. Krok
Hotovú kašu presunieme do servírovacích misiek a na vrch posypeme nasekanými lieskovcami, tekvicovými semienkami, čerstvým ovocím alebo orieškovým maslom a javorovým sirupom.
Vyzerá to luxusne, M. Ň.A.M.