REKLAMA
Sladký tekvicový chlebík
Tento chlebík vyšiel super. Tvarohová vrstva v ňom výborne doplnila chuť
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 300 g pyré z hokkaido tekvice
- 2 ks vajcia
- 50 g Med
- 1 ks jablko
- 100 g ovsenej múky
- 30 g vanilkového proteínu môžeme vynechaťpodľa chuti pripadne dosladiť
- 50 ml oleja
- 100 ml mlieka
- 1 čl Prášku do pečiva
- 1 čl Čajové Sódy bikarbóny
- 30 g nasekanych orieškov ja som mala mandle
- a kešu lieskovce
- 1 čl tekvicové korenie zmiešame škoricu
- badián
- zázvor
- a perník muškátový orech
Tvarohový krém
- 150 g jemného tvarohu
- 15 g vanilkového proteínu môžeme vynechať
- 1 pl citrónovej šťavy
- 1 pl Zlatého klasu
- vanilkové flavdrops alebo sladidlo podľa chuti
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Žĺtky vyšľaháme s medom. Pridáme mlieko, olej, pyré, očistené a nahrubo nastrúhané jablko a opäť šľaháme.
2. Krok
Primiešame suché ingrediencie a následne jemne vmiešame sneh z bielkov. Nakoniec pridáme nasekane oriešky.
3. Krok
Do formy na chlebík (buď vymastenej olejom alebo vystlanej papierom na pečenie) nalejeme polovicu cesta.
4. Krok
Na cesto navrstvíme krém, ktorý si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Na krém dáme druhu polovicu cesta.
5. Krok
Takto pripravený chlebík dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov približne 50 minút.