Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Šľahačkový zákusok
Recept na chutný jahodovo - šľahačkový zákusok, ktorý si vychutnáte ku káve alebo čaju.
Ingrediencie
- 250 g hladká múka
- 1 kus vajce
- 1⁄2 lyžičky Prášku do pečiva
- 60 g práškový cukor
- 125 g masla
- štipka soli
- 2 Balíky vanilkového cukru
- 500 ml smotany na šľahanie
- 200 g mascarpone
- 3 pl cukru
- 2 pl citrónovej šťavy
- čokoláda na strúhanie
- jahody na ozdobenie
Najnovšie letáky
Postup
Začíname prípravou cesta. Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme práškový cukor, maslo, vajce, soľ a jeden balíček vanilkového cukru. Z týchto ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke asi 30 minút.
Medzitým si pripravíme krém. Smotanu na šľahanie dáme do misy spolu s druhým balíčkom vanilkového cukru, mascarpone, cukrom a citrónovou šťavou a šľaháme do tuha. Zo skúsenosti viem, že krém bude pevnejší a chutnejší, ak smotanu pred šľahaním trochu ochladíme.
Cesto rozvaľkáme, vyložíme ním tortovú formu a pečieme asi 15 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
Nakoniec na vychladnutý korpus natrieme pripravený krém a vrch posypeme strúhanou čokoládou a jahodami.