REKLAMA
Zdroj: bhofack2 from Getty Images
Slané hranolky z batátov
Klasické hranolky s zaujímavým twistom. Batáty hranolkám dodajú nezvyčajnú, sladkú chuť a pečenie v rúre namiesto opekania robí z nich zdravšiu verziu obľúbenej pochúťky. Ideálne ako hlavné jedlo alebo ako samostatná pochúťka so skvelým dippom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 Kus Zemiaky (strednej veľkosti)
- 2 lyžice olivový olej
- 1 štipka soli
- 1 štipka Korenia
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Bataty olúpeme a krájame na pásiky s hrúbkou asi 1 cm.
2. Krok
Premiestnime na pekáč, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme soľou a korením. Pečieme približne 30-35 minút, kým nebudú chrumkavé a mierne zazlatené. Podávame teplé.