REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/sRU56MOM83T8AQ1GqZQr/3ff8a19163a6f9f80f33f9bc1ffb29.jpeg)
Slané pečivo s medvedím cesnakom
Jednoduché kysnuté cesto
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 500 g hladká múka
- 1⁄2 kocky droždia
- 100 ml olej
- 200 ml mlieko
- 200 g kyslá smotana
- 1 čl soľ
- 1 čl práškový cukor
- Pesto z medvedieho cesnaku
- soľ Hrubozrná na posypanie
- vajce na potretie
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Z mlieka , droždia a cukru si pripravíme kvások.
2. Krok
Do väčšej misky nasypeme múku, soľ a prilejeme hotový kvások, olej a kyslú smotanu.
3. Krok
Vypracujeme cesto, s ktorým budeme pracovať hneď a netreba ho nechať vykysnúť.
4. Krok
Na podmúčenej doske ho rozvaľkáme, polovicu natrieme pestom a preklopíme druhou polovicou. Radielkom nakrájame na pásiky, ktoré zatočíme, potrieme tozšľahaným vajíčkom, posypeme soľou a ukladáme na plech s papierom.
5. Krok
Pečieme na 180 C 15-20 minút, závisí od rúry.