Slaný cuketový koláč
Slaný jednoduchý koláčik z pár ingrediencií a chutí fantasticky.
Ingrediencie
- 1 kus cuketa
- 2 kus mrkva
- 1 kus Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g tvrdý syr
- 150 g slanina
- 180 g polohrubá múka
- 4 kus vajce
- olivový olej
- soľ, korenie a čerstvé bylinky
- 1⁄2 čajová lyžička kypriaci prášok
Na vymazanie plechu
- maslo
- strúhanka
Najnovšie letáky
Postup
Mrkvy a zemiaky si očistíme. Mladú cuketu, z ktorej som robila ja nečistíme, ak použijeme veľkú cuketu, tak tvrdú šupku ošúpeme. Pripravenú zeleninu nastrúhame na hrubom strúhadle do veľkej misy. K zelenine nastrúhame aj tvrdý syr, cibuľu a cesnak.
K zmesi pridáme nadrobno nakrájanú slaninu, múku a vajce. Zasypeme pol balíčkom kypriaceho prášku. Osolíme, okoreníme podľa chuti a pridáme čerstvé bylinky. Zmes poriadne premiešame. Ak je zmes suchá môžeme pridať trošku olivového oleja. V opačnom prípade zase múku. Toto zvyknem robiť od oka, ale v konečnom výsledku by cesto malo mať konzistenciu ako na placky.
Plech si vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a zmes naň vylejeme. Pečieme pri teplote 190 stupňov do zlatohneda.