Slaný koláč s kyslou smotanou
Vynikajúci slaný koláč s kyslou smotanou a hríbami.
Ingrediencie
Cesto
- 1 vaječný žĺtok
- 150 g mandľová múka
- 10 g psyllium
- 60 g maslo
- 30 ml studenej vody
- 1⁄3 čl soľ
Náplň
- 2 vajcia
- 200 g kyslej smotany
- 100 g syra
- 200 g hríbov
- 2⁄3 čl soľ
- Štipka mletý muškátový oriešok
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Začneme prípravou cesta. Do misy si dáme všetky potrebné ingrediencie a rukou vymiešame cesto. Zakryjeme ho a necháme ho 30 minút v chlade.
Zdroj: Youtube
Cesto rozvaľkáme do okrúhlej formy, cestom vystelieme aj okraje formy. Dáme si ho predpiecť na 15 minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
Zdroj: Youtube
Zatiaľ si pripravíme hríby. Očistíme si ich a osmažíme na panvici, pridáme k nim soľ a čierne korenie. Pridáme aj štipku muškátového oriešku.
Zdroj: Youtube
Na smotanovú náplň si v mise zmiešame vajcia, kyslú smotanu, nastrúhaný syr, korenie, soľ. Vypracujeme plnku.
Zdroj: Youtube
Na predpečený korpus dáme plnku a na vrch uložíme opečené hríby. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút.
Zdroj: Youtube