Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Slávnostné punčové rezy
Punčové rezy sú klasickým dezertom, ktorému milovníci sladkého neodolajú. Tento recept je jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník v kuchyni.
Ingrediencie
Biele cesto
- 81⁄2 ks vajce
- 8 pl polohrubá múka
- 8 pl kryštálový cukor
- štipka soli
Ružové cesto
- 4 ks vajce
- 4 pl polohrubá múka
- 4 pl kryštálový cukor
- 1⁄2 bal kypriaci prášok
- 1 Štipka soľ
- 1 čl červené potravinárske farbivo
Rozvar
- 350 ml voda
- 200 g kryštálový cukor
- 1 čl červené potravinárske farbivo
- 3 pl um
Poleva
- 220 g práškový cukor
- 1 pl horúca voda
- 2 pl citrónová šťava
- červená farba gélová potravinárska
Ostatné
- ríbezľový džem
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si upečieme biele piškótové cesto. Oddelíme žĺtka od bielok. Bielky vyšľaháme so štipkou soli.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom.
Potom k žĺtkom pridáme múku a prášok do pečiva.
Nakoniec pomaly primiešame vyšľahaný sneh.
Cesto rozdelíme na 2 časti a obe vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C zhruba 20 minút.
Postup pri ružovom ceste je rovnaký, avšak do neho pridáme potravinárske farbivo.
Medzitým v hrnci zohrejeme vodu a zmiešame ju s cukrom, farbivom a rumom. Necháme ju zovrieť.
Prvé biele cesto potrieme džemom, uložíme naň ružové cesto, ktoré polejeme rozvarom. Ďalej položíme opäť biele cesto, ktoré sme potretli so spodnej strany džemom.
Vrch punčových rezov polejeme punčovou polevou. V miske spolu zmiešame preosiaty práškový cukor, vriacu vodu, citrónovú šťavu a farbivo.
Takto pripravené punčové rezy necháme v chladničke vytuhnúť.