Zdroj: Elenasfotos via Getty Images
Slávnostné tiramisu s malinami
Tento recept na "Tiramisu s malinami posúva tradičný taliansky dezert na novú úroveň. Je ideálny na sviatočné obdobie. Maliny ho robia ľahkým a osviežujúcim. Tento recept som už viackrát pripravila pre priateľov a rodinu a vždy bol veľkým hitom!
Ingrediencie
- 200 g dlhé piškóty
- 500 g mascarpone
- 4 kus žĺtko
- 100 g cukor
- 1 vanilkový struk
- 2 PL Amaretto (voliteľné)
- 300 g Maliny (čerstvé alebo mrazené)
- práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Prípravu tiramisu s malinami začnite rozdrvením sušienok speculoos v sáčku do mrazničky. Skvele sa na to hodí valček alebo dno pohára. Chcete mať zmes väčších a drobnejších kúskov - to dodá vášmu tiramisu skvelú štruktúru.
Vo veľkej miske vyšľahajte žĺtky, cukor, semienka z vanilkového struku a (ak chcete) amaretto na krémovú hmotu. Potom pridajte mascarpone a dobre premiešajte, kým sa všetko dobre nespojí. Malý tip: mascarpone sa lepšie šľahá, keď má izbovú teplotu.
Polovicu rozdrvených sušienok speculoos dajte do misky. Navrch rozotrite polovicu krému mascarpone a pridajte vrstvu malín. Vrstvy zopakujte so zvyšnými prísadami.
Tiramisu s malinami vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby poriadne stuhlo. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Na ozdobu môžete pridať aj čerstvé maliny alebo mätu.