REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Slivkové gule bez zemiakov
Cesto na slivkové gule bez zemiakov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hrubá múka
- 500 ml mlieko
- 125 g maslo
- 2 ks žĺtko
- slivky čerstvé
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Ako prvé si zohrejeme mlieko, v ktorom rozpustíme maslo.
2. Krok
Múku si nasypeme do misy a pridáme horúce mlieko. Pridáme štipku soli. Spolu miešame a vypracujeme cesto. Nemalo by sa lepiť na ruky. Necháme ho vychladnúť.
3. Krok
K vychladnutému cestu pridáme žĺtky a zamiesime. Cesto si vytvarujeme do valčeka.
4. Krok
Z valčeka krájame jednotlivé kúsky, roztlačíme ich a zabalíme do nich umytú slivku zbavenú kôstky.
5. Krok
Varíme 15 minút v osolenej vriacej vode. Po uvarení vyberieme a polejeme maslom. Na vrch si môžeme zvoliť posýpku podľa chuti, napr. opražená strúhanka s cukrom alebo maková posýpka.