REKLAMA
Slivkové gule
Obľúbený recept malých aj veľkých
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 5 ks väčších uvarených šupke zemiakov
- 400 g polohrubá múka
- 25 ks sliviek
- mak
- cukor práškový
- voda
- 1 vajce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Uvarené zemiaky zo šupky očistíme a nastrúhame. Pridáme polohrubej múky tak aby bolo cesto pevné a dalo sa vygúlať.
2. Krok
Rozvaľkáme ho a nakrájame na štvorčeky na každý položíme slivky ja ich odkôstkovávam.Ak je veľká slivka dám len polovicu.
3. Krok
Do vriacej osolenej vody dáme gule variť cca 12 minút, keď vyplávajú na povrch ešte chvíľku povaríme a vyberieme.
4. Krok
Pomletý mak a práškový cukor a roztopené maslo dáme do misky a do toho teplé guľky. Potrasieme a šup na tanier ak máme málo makovo sladké posypeme ešte na taniery.