REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KIE9aHxF8bHoEPyNvqJn/391b01b317a2fd25e78e399b2749ca.jpeg)
Zdroj: arfo from Getty Images
Slivkové knedle
Slivkové knedle sú tradičným slovenským jedlom, ktoré si zamilujete.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto
- 300 g zemiak
- 1 ks vajce
- 200 g hrubá múka
- soľ
Náplň
- 12 ks slivky
- 12 ks kocky cukru
Ostatné
- maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Zemiaky uvarte v osolenej vode a potom ich popučte na zemiakový pyré.
2. Krok
Do zemiakového pyré pridajte vajce a hrubú múku a vypracujte cesto.
3. Krok
Cesto rozdelíte na rovnaké diely a do každého zabaľte slivku.
4. Krok
Knedle uvarte vo vriacej vode približne 15 minút.
5. Krok
Na panvici rozpustite maslo a polejte ním knedle.