REKLAMA
Slivkový koláč s tvarohovo pudingovou vrstvou
Koláčik, ktorý si viete pripraviť s ľubovoľným sezónnym ovocím. Jednoduchý, chutný, k poobednej kávičke či len tak na pochutenie.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto
- 4 kus vajce
- 120 g hnedý cukor
- 1 pl olej
- 4 pl mlieko
- 200 g hladká múka
- 1⁄2 balenia kypriaci prášok
- 2 pl kakao
Tvarohová vrstva
- 200 ml mlieko
- 1⁄2 balenia vanilkový puding
- 100 g hrudkový tvaroh
- 30 g vanilkový proteín
- 5 ks slivka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Vajcia vyšľaháme s cukrom. Šľaháme aspoň 10 minút. Potom pridáme olej a mlieko. Následne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Približne polovicu cesta vylejeme do okrúhlej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie. Do druhej polovice pridáme kakao a mlieko a kakaovú časť vylejeme na svetlú časť.
2. Krok
Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Odstavíme z ohňa a primiešame k nemu tvaroh a proteín. Tvarohovú časť navrstvíme na do formy na cesto.
3. Krok
Slivky nakrájame na menšie kúsky a poukladáme na vrch koláča. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 30 minút.