REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hFbgNTNr8H2HRpWeYqZp/994a791b4ce2afe73b3cc3b983c999.jpeg)
Slivkový lekvár z rúry
Máte veľa sliviek? Vyskúšajte túto slivkovú delikatesu
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg sliviek očistených a odkôstkovaných
- 170 g cukor
- 2 bal škoricový cukor
- 2 čl vínny alebo jablkový ocot
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Slivky umyjeme, rozpolíme, odkôstkujeme a odvážime 1 kg. Poháre a viečka dôkladne opláchneme horúcou vodou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hFbgNTNr8H2HRpWeYqZp/55a29631736e9c499d534d66ba82ed.jpeg)
2. Krok
Na prípravu lekváru rozložíme polovice sliviek reznou stranou dole v hlbšom plechu na pečenie. Cukor zmiešame so škoricovým cukrom a octom a zmesou zasypeme slivky. Vložíme do predhriatej rúry na 180C a pečieme bez miešania asi 3 hodiny do zhustnutia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hFbgNTNr8H2HRpWeYqZp/6999d0ddb7b1401bb9aaffc8032e8d.jpeg)
3. Krok
Slivkový lekvár ihneďplníme do pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečkach. Slivkový lekvár môžeme dochutiť pridaním štipky mletých klinčekov a pred plnením do pohárov môžeme pridať 3 PL rumu. Namiesto sliviek môžeme použiť aj ringloty.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hFbgNTNr8H2HRpWeYqZp/cc501b1a79ff164ded7a7aae05dd46.jpeg)