REKLAMA
Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.
Slovenský zemiakový šalát
Zemiakový slovenský šalát. Táto verzia zemiakového šalátu je s majonézou. Je pripravovaný tradične na štedro-večerný stôl.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 3 ks vajce
- 3 ks kyslá uhorka
- 1 ks sterilizovaná zelenina mrkva
- hrášok
- 1 ks majolenka alebo majonéza
- nálev z kyslých uhoriek
- čierne korenie mleté
- soľ
- cukor
- 7 kus uvarené zemiaky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Uvaríme do mäkka zemiaky v šupke. Po uvarení ich premyjeme studenou vodou.
2. Krok
Po uvarení z nich stiahneme šupku.
3. Krok
Uvaríme vajíčka na tvrdo.
4. Krok
Mrkvu varíme v celku. Po uvarení ju nakrájame na kocky. Takisto aj kyslé uhorky nakrájame na kocky.
5. Krok
Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme na 3 minúty variť. Bude tak ľahšie stráviteľná.
6. Krok
Zoberieme veľkú misu, v ktorej všetky suroviny zmiešame. Zemiaky a vajíčka pretlačíme cez koliesko na šaláty. Pridáme majonézu a podľa chuti osolíme, okoreníme, ocukríme.
7. Krok
Zemiakový šalát je najlepšie pripravovať deň vopred. Skladujeme v chladničke niekoľko dní.
V recepte nie sú uvedené zemiaky,cibuľa a je uvedené 11vajíčok.To nie je veľa?