Zdroj: Caifas from Getty Images
Smažený mečiar
Recept na vyprážaný mirin, ktorý je ideálny na rýchly obed alebo večeru.
Ingrediencie
- 4 filé Z miruny
- soľ a korenie podľa chuti
- 100 g múka
- 2 ks vajcia
- 150 g Strúhanka
- Fritovací olej
- Fritovací olej
- 1 citrón Ktoré sa majú poskytnúť
- petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Najprv umyjeme filety mirin a osušíme ich papierovou utierkou. Potom ich potrieme soľou a korením, čo je kľúčový krok na zabezpečenie správneho ochutenia ryby.
Ďalším krokom je obalenie našich filiet. Najprv ich obalíme v múke, potom ich namočíme do rozšľahaných vajec a nakoniec do strúhanky. Nezabudnite filé dôkladne obaliť celé, aby sa zabezpečila rovnomerná chrumkavá kôrka.
Teraz je čas na vyprážanie. Smažte ich na stredne horúcom oleji.Smažte ich z oboch strán dozlatista, čo trvá asi 5 minút z každej strany.
Po usmažení filety zbavte prebytočného tuku na papierovej utierke. Podávajte ich na tanieroch, pokvapkajte citrónovou šťavou a ozdobte petržlenovou vňaťou.