Zdroj: myasinirik from Getty Images
Smotanová omáčka s kuracím mäsom
Smetanová omáčka s kuracím mäsom a hubami je obľúbeným jedlom nielen v našej rodine. Pravidelne ho pripravujem na víkendové obedy a všetkým vždy chutí.
Ingrediencie
- 500 g kuracie mäso
- 250 g čerstvé huby
- 1 kus Cibuľa
- 2 Lyžice Olivový olej
- 1 hrnček Smotana na varenie
- 1 Lyžice hladká múka
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Začnite prípravou všetkých ingrediencií. Nakrájajte kuracie mäso, očistite a nakrájajte huby.
Na panvici rozohrejte olivový olej a nakrájanú cibuľu opečte dozlatista. Osobne odporúčam pridať cibuľu o niečo skôr, aby mala dostatok času na pomalé opečenie a získala tú správnu chuť.
Na panvicu pridajte kurča a opečte ho z oboch strán. Kura môžete jemne osoliť a okoreniť, ale pozor, omáčka bude tiež ochutená, takže si na to dajte pozor.
Keď je mäso hotové, pridajte na plátky nakrájané huby a spolu s mäsom ich restujte, kým huby nezmäknú.
Múku zmiešajte so smotanou na hladkú zmes, ktorú potom pridajte na panvicu. Dobre premiešajte a varte na miernom ohni, kým omáčka nezhustne. Huby v omáčke dobre absorbujú smotanovú chuť a vytvoria dokonalú kombináciu.
Pokrm dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti a je hotovo!