REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Hxk7wHXoN4v3re_DFRDk/6961c4306dcf05886f694073191506.jpeg)
Zdroj: FB: Bezva recepty
Snehová torta
Recept na výbornú snehovú tortu s kávovým krémom. Korpus je upečený z vaječných bielkov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 1 kg práškový cukor
- 10 ks vajcia
- 100 g kakao
- 500 g maslo
- 250 ml šálka uvarená káva
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Z vaječných bielkov a 800 g cukru vyšľaháme nad parou hustú penu.
2. Krok
Z papiera na pečenie si vystrihneme 4 kruhy, na ktoré pomocou cukrárenského vrecka nastriekame bielkovú zmes.
3. Krok
Pláty sušíme na plechu v teplovzdušnej rúre zohriatej na 100°C. asi hodinu.
4. Krok
Medzitým si pripravíme krém. Nad parou vyšľaháme 10 žĺtkov s kakaom a kávou do hustej kašovitej hmoty. Zmes necháme vychladnúť.
5. Krok
Zvyšok cukru (200g) vymiešame s maslom a k nemu postupne pridávame vychladenú kakaovú hmotu. Vznikne jemný krém.
6. Krok
Pomocou cukrárenského vrecka nastriekame krém na pláty, spojíme ich a ozdobíme podľa vlastných predstáv.