REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/VQShNtwpp6zy87kwlKpE/2c2dcd7975291540f52afd0643cf3d.jpeg)
Zdroj: ildipapp from Canva
Šošovicová nátierka s petržlenom
Chutná, zdravá a výživná šošovicová nátierka s osviežujúcou príchuťou petržlena je skvelým doplnkom na každý stôl. Perfektne sa hodí na raňajky, ale aj ako rýchly a jednoduchý obed.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g Zelená šošovica
- 1 ks väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 1 ks nasekaný čerstvý petržlen
- 3 pl olivový olej
- 1 čl soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Šošovicu opláchneme a necháme v hrnci vrieť po dobu 15 minút.
2. Krok
Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme na drobno.
3. Krok
Na panvici na olivovom oleji orestujeme cibuľu a cesnak.
4. Krok
Uvarenú šošovicu scedíme a zmiešame s orestovanou cibuľou a cesnakom.
5. Krok
Do zmesi pridáme nasekaný petržlen, pridáme soľ podľa chuti a všetko dobre premiešame.
6. Krok
Nátierku môžeme podávať hneď alebo ju necháme odstáť v chladničke a podávame studenú.