REKLAMA
Domáca šošovicová polievka na kyslo - recept
Krémová šošovicová polievka so zemiakmi a šošovicou, ochutená na kyslo sladko
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 pl múka
- olej
- voda
- soľ
- cukor
- lemon v3
- 120 g šošovica
- 4 zemiak
- 2 kus bobkový list
- 100 ml milk v4
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Na rozohriatý olej dáme múku a orestujeme, urobíme tkz. zápražku. Keď má príjemnú vôňu z orestovania, pridáme horúcu vodu a rozmiešame, aby nevznikli hrčky. Základ ochutíme soľ, cukor, ocot / citrón.
2. Krok
Dáme variť očistené a na drobné kocky nakrájané zemiaky so soľou a bobkovým listom.
3. Krok
Šošovicu preberieme, prepláchneme, dáme variť do mäkka so soľou a bobkovým listom.
4. Krok
Keď sú zemiaky aj šošovica uvarená pridáme aj s vývarom do základu a nakoniec pridáme mlieko.
5. Krok
Dochutíme soľ, cukor, ocot/citrón.
6. Krok
Nech klasika chutí.