Zdroj: kwasny221 from Getty Images
Špagety Bolognese z mletého mäsa
Bolonské špagety z mletého mäsa, ktoré môžete mať na stole do 30 minút.
Ingrediencie
- 400 g mleté hovädzie mäso
- 1 kus Cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 1 Lyžice Olivový olej
- 400 g Paradajky v plechovke
- 1 Lyžica oregano
- štipka soli a mletého čierneho korenia
- 400 g špagety
- Strúhaný parmezán na podávanie
Najnovšie letáky
Postup
V hlbokej panvici na olivovom oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridajte rozdrvený cesnak a orestujte.
Pridajte mleté mäso a dôkladne ho orestujte. Počas vyprážania ho lyžicou rozdeľte na menšie kúsky. Je dôležité mäso dobre opiecť, aby bolo pekne chrumkavé.
Pridajte paradajky v plechovke. Ak používate čerstvé paradajky, je lepšie ich najprv ošúpať a nakrájať na malé kúsky. Osobne dávam prednosť paradajkám z konzervy, ktoré majú v zime intenzívnejšiu chuť.
Potom ju osolíme, okoreníme a pridáme oregano. Po premiešaní nechajte omáčku bublať pod pokrievkou asi 30 minút na miernom ohni.
Medzitým uvarte špagety al dente podľa pokynov na obale. Do vody vždy pridávam lyžicu olivového oleja, aby sa špagety nelepili.
Hotové špagety scedíme a zmiešame s omáčkou. Podávajte so strúhaným parmezánom.