REKLAMA
Špagety carbonara
Jedlo, ktoré nesmie chýbať v jedálničku žiadneho milovníka Talianska.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 400 g špagety
- 7 kus žĺtko
- 2 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 1 čajová lyžička soľ
- 2 bal slanina plátky
- 100 ml voda zo špagiet
- 2 polievková lyžica syr Grana Padano strúhaný
- 1 polievková lyžica olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
POSTUP: Na olivovom oleji orestujeme slaninu, ktorú sme si nakrájali na pásiky.
2. Krok
Špagety uvaríme al dente. Scedíme a 100ml vody si odložíme do pohára.
3. Krok
Keď máme slaninu orestovanú pridáme k nej špagety.
4. Krok
V miske si zmiešame žĺtka spolu so syrom Grana padano a prilejeme ku špagetám.
5. Krok
Podlejeme vodou, ktorú sme si odložili, dochutíme soľou a korením. Všetko spolu premiešame a podávame.
6. Krok
SERVÍROVANIE: Špagety servírujeme do hlbokého taniera. Na dochutenie posypeme syrom Grana Padano.
7. Krok
"Život je kombinácia mágie a cestovín." - Federico Fellini