REKLAMA
Zdroj: Mixitlstock from Getty Images
Špagety po bolonsky
Recept na výborné špagety po bolonsky s mletým hovädzím mäsom a paradajkovou omáčkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Omáčka Bolognese
- 500 g mleté hovädzie mäso
- 1 kus veľká mrkva
- 2 kus Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 800 g paradajkové pyré v konzerve
- 150 ml červené víno
- 1 pl bazalka
- 1 pl majoránka
- 1 kus bobkový list
- 1 soľ a čierne korenie podľa chuti
Špagety
- 400 g špagety
- 1 pl soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme omáčku. Cibuľu, mrkvu a cesnak olúpeme a nakrájame na jemno. Mäso opražíme na panvici bez tuku, až kým nie je hnedé.
2. Krok
Pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a cesnak a všetko spolu opražíme. Potom pridáme paradajkové pyré, víno, bazalku, majoránku a bobkový list. Ochutíme soľou a korením.
3. Krok
Všetko premiešame a necháme pod pokrievkou dusiť približne 30 minút.
4. Krok
Medzitým si v hrnci osolenej vody uvaríme špagety podľa návodu na obale.
5. Krok
Hotové špagety scedíme a zmiešame s pripravenou omáčkou. Podávame posypané strúhaným parmezánom.