Špagety s mäsovými guličkami
O niečo dlhšia príprava, ale stojí za to.
Ingrediencie
- 1 balík hrubé špagety
- 600 g mleté bravčové mäso
- 21⁄2 polievková lyžica strúhanka
- 2 vajce
- soľ a korenie
- olivový olej
- 100 g parmezán
Omáčka
- 680 g paradajkový pretlak
- 1 konzerva paradajkový pretlak
- olivový olej
- 1 kus Cibuľa
- bazalka
- podľa chuti soľ a korenie
- 1 polievková lyžica hnedý cukor
Najnovšie letáky
Postup
Na mäsové guličky si pripravte do misy mleté bravčové mäso, pretlačený strúčik cesnaku, parmezán, vajce, strúhanku a petržlenovú vňať. Všetky ingrediencie poriadne premiešajte a rukami vytvárajte guličky. Tie si potom jemne poprášte strúhankou a opekajte na panvici s olejom dozlatista.
Keď sú všetky guličky opečené, vyberte ich a na výpeku si osmažte cibuľu. K cibuli pridajte lyžicu trstinového cukru, nech karamelizuje a následne vylejte celé balenie paradajkového pyré a konzervu pretlaku. Omáčku si dochuťte podľa svojej chuti soľou a korením, bazalkou. Do horúcej omáčky pridajte opečené mäsové guličky a chvíľu povarte.
Špagety si uvarte v horúcej osolenej vode podľa návodu na obale a servírujte preliate omáčkou a s mäsovými guličkami, posypanými troškou parmezánu.