REKLAMA
Spaghetti Amatriciana
Recept na pravé talianske špagety Amatriciana.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g špagiet
- 200 g pancetty (slaniny)
- 400 g čerstvých paradajok
- 100 g strúhaného pecorino syra
- 1 ks červená paprika
- 1 ks Cibuľa
- soľ
- ierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Slaninu nakrájajte na malé kúsky a osmažte na panvici bez tuku, kým nebude chrumkavá.
2. Krok
Potom slaninu odložíme bokom a na panvicu pridajte nakrájanú cibuľu a papriku. Opražte ich do zlatista.
3. Krok
Pridajte tiež paradajky nakrájané na kúsky a varíme ich na miernom ohni približne 20 minút.
4. Krok
Špagety uvaríme v slanej vode podľa pokynov na balení.
5. Krok
Keď je omáčka hotová, ochutnajte ju a prípadne dochuťte soľou a čiernym korením.
6. Krok
Hotové špagety zmiešajte s omáčkou a posypte ich strúhaným syrom pecorino. Servírujte okamžite.