Špaldové rohlíky
Velmi chutné a jednoduché kysnuté pečivo zo špaldovej múky🙂
Ingrediencie
Cesto
- 700 g celozrnná špaldová múka
- 300 g špaldová hladká múka
- 650 ml voda
- 150 g jogurt
- 50 ml olej
- 1 pl soľ
- 2 pl cukor
- 14 g sušené droždie
Ešte potrebujeme
- 1 vajce na mazanie
- podla potreby Hrubozrnnú soľ a rscu na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Obe múky, soľ, cukor a droždie premiešame najprv lyžicou. Potom pridáme olej, jogurt a postupne aj vodu. Množstvo vody záleží vždy od múky, môže sa to líšiť medzi 600-700ml. Vypracujeme si jemné, od mäkkého mäkšie cesto, ktoré sa začína oddelovať od misky. Cesto pomocou múky ešte upravíme do tvaru bochníka a necháme 1hodinu nakysnúť.
Nakysnuté cesto pokrájame na rovnaké menšie kúsky, ktoré ešteraz zlahka vymiesime do malého bochníka. Bochníčky vyválkame do tvaru vajca a skrútime do tvaru rohlíka. Rohlíky poukladáme na plech s papierom, natrieme vrch rozšlahaným vajcom a posypeme podla chuti rascou a hrubozrnnou soľou. Rohlíky pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190°C 20 minút.
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube