REKLAMA

Zdroj: FB: Farebne jedlo z domácej kuchyne

Špaldové rožky

Špaldové rožky sú zdravou alternatívou k obyčajným rožkom. Špalda je považovaná za superpotravinu, pretože obsahuje viac vlákniny a bielkovín ako iné obilniny. Tieto rožky obsahujú aj semienka ľanu a tekvicové semienka, ktoré zvyšujú ich nutričnú hodnotu.

REKLAMA
Čo na desiatu? Chce to nápad a lákavé prevedenie – vieme, ako na to!

Recept nájdeš v tomto článku

Čo na desiatu? Chce to nápad a lákavé prevedenie – vieme, ako na to!

Ingrediencie

porcií
10
  • 500 g špaldovej múky Pridané do
  • 1 Lyžice medu Pridané do
  • 1 lyžička soli Pridané do
  • 14 šálky semienok ľanu Pridané do
  • 14 šálky tekvicových semienok Pridané do
  • 2 Lyžice olivového oleja Pridané do
  • 114 šálky teplej vody Pridané do
REKLAMA

Postup

130 min.
1. Krok

1.Vo veľkej mise zmiešajte múku, droždie, med a soľ.

2. Krok

2.Pridajte semienka ľanu a tekvícových semienok, dôkladne premiešajte.

3. Krok

3.Prilejte olivový olej a teplú vodu.

4. Krok

Vypracujte cesto.

5. Krok

5.Cesto nechajte kysnúť asi 1 hodinu na teplom mieste.

6. Krok

6.Rozdeľte cesto na 8-10 malých guličiek a vyformujte z nich rožky.

7. Krok

7.Nechajte rožky ďalších 30 minút kysnúť.

8. Krok

8.Predhrejte rúru na 200 stupňov.

9. Krok

9.Pečte rožky 20-25 minút, kým sa nezhnednú a nezískajú krehký povrch.

10. Krok

10.Nechajte rožky vychladnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4589 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov