Zdroj: FB: Farebne jedlo z domácej kuchyne
Špaldové rožky
Špaldové rožky sú zdravou alternatívou k obyčajným rožkom. Špalda je považovaná za superpotravinu, pretože obsahuje viac vlákniny a bielkovín ako iné obilniny. Tieto rožky obsahujú aj semienka ľanu a tekvicové semienka, ktoré zvyšujú ich nutričnú hodnotu.
Ingrediencie
- 500 g špaldovej múky
- 1 Lyžice medu
- 1 lyžička soli
- 1⁄4 šálky semienok ľanu
- 1⁄4 šálky tekvicových semienok
- 2 Lyžice olivového oleja
- 11⁄4 šálky teplej vody
Najnovšie letáky
Postup
1.Vo veľkej mise zmiešajte múku, droždie, med a soľ.
2.Pridajte semienka ľanu a tekvícových semienok, dôkladne premiešajte.
3.Prilejte olivový olej a teplú vodu.
Vypracujte cesto.
5.Cesto nechajte kysnúť asi 1 hodinu na teplom mieste.
6.Rozdeľte cesto na 8-10 malých guličiek a vyformujte z nich rožky.
7.Nechajte rožky ďalších 30 minút kysnúť.
8.Predhrejte rúru na 200 stupňov.
9.Pečte rožky 20-25 minút, kým sa nezhnednú a nezískajú krehký povrch.
10.Nechajte rožky vychladnúť.