Zdroj: SGAFotoStudio from Getty Images
Španielska zemiaková omeleta
Recept na chutnú španielsku zemiakovú omeletu, ktorá je ideálna na večeru. Presne vyladený pomer zemiakov, cibule a vajec dodáva tomuto jedlu tú pravú, neodolateľnú španielsku chuť.
Ingrediencie
- 800 g zemiaky
- 1 kus Cibuľa
- 6 kus vajcia
- olej na vyprážanie
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Je to dôležitý krok, pretože tenké plátky zemiakov sa lepšie uvaria a budú mäkšie.
Cibuľu nakrájajte na tenké plátky.
Na panvici rozohrejte olej a pridajte zemiaky. Smažte ich, kým nezmäknú. Pravidelne ich miešajte, aby sa nepripálili.
K zemiakom pridajte cibuľu a smažte ďalších 5 minút.
Medzitým rozbijeme vajcia do misky, pridáme soľ a korenie podľa chuti.
Zemiaky a cibuľu sceďte a pridajte k vajciam. Dobre premiešajte.
Zmes nalejte späť do panvice a pečte na miernom ohni. Po 10 minútach omeletu opatrne obráťte. Najprv ju môžete preniesť na tanier a potom ju vrátiť na panvicu.
Pokračujte v pečení ešte 10 minút. Omeleta by mala byť pevná, ale vo vnútri stále mierne mäkká.