Španielsky vtáčik (podľa mňa)
Jednoduchšia príprava a chuť veľmi dobrá
Ingrediencie
- 956 g hovädzí mäso
- 65 g horčica
- 41 g mrkva
- 38 g uhorka sterilizovaná
- 136 g špekáčik
- 2 vajce
- 110 g Cibuľa
- 41 g masť
- 1100 ml voda
- soľ
- červená paprika
- mleté korenie
- Červená mletá paprika údená
- sušený cesnak
- 10 g zemiakový škrob
- 31 g kečup
- drvená rasca
Najnovšie letáky
Postup
Hovädzie mäso narežeme na plátky a rozklepeme ho.
Posolíme, pokorenime a potrieme horčicou na ktorú ukladáme na každý plátok kúsok vajca,uhorky,mrkvy,špekáčku.
Potom zvinieme, ja nemám spony na vtáčky tak bielou niťou obtočím aby nám to držalo spolu.
Poukladáme vtáčky na plech a pridáme soľ,červenú papriku mletú, drvený kmín,masť a podlejeme vodou.
Dusíme v rúre prikryté asi cca 1, 20h v polovici ich pootočíme.
Keď máme udusené vyberieme vtáčky zvlášť na tanier a omáčku rozmixujeme a dochutíme koreninami a trošku zemiakovým škrobom zahustíme. Vtáčky zbavíme nití a vložíme do omáčky. Spolu chvíľku povaríme cca 3minútky a odstavíme z ohňa.
Váhu surovín si každý prispôsobí sebe, ja vážim lebo rátam kalórie a zapisujem do kalorických tabuliek.