REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Španielsky vtáčik z hovädzieho mäsa
Recept na španielsky vtáčik z hovädzieho mäsa. Ide o hovädzie mäso plnené vajíčkom, uhorkou a slaninou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hovädzieho mäsa
- 4 ks vajcia
- 1 ks Uhorka
- 1 ks Cibuľa
- slanina
- horčica
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
1 Najprv si uvaríme vajíčka po dobu 8-10 minút. Potom ich umyjeme pod vodou a ošúpeme ich.
2. Krok
Uhorku umyjeme a nakrájame na tenké pásiky.
3. Krok
Plátky mäsa naklepeme posolíme a okoreníme podľa chuti. Potom ich potrieme horčicou a zrolujeme do rolky zaviazanej šnúrkou.
4. Krok
Na vrch každého plátka mäsa položíme pásik uhorky, vajíčko a slaninu.
5. Krok
Cibuľu nakrájame na drobno a o restujeme ju v hrnci.
6. Krok
Následne orestujeme aj vtáčiky, podlejeme ich vodou a dusíme 90 minút.