Spankorizo
Spankorizo je jedlo z gréckej kuchyne a názov v preklade znamená špenát s ryžou.
Ingrediencie
- 5 pl olivového oleja
- 1 stredne veľkú cibuľu
- 1 hrnček ryže
- 2 strúčiky cesnak
- 2 hrnčeky vriacej vody
- 100 g čerstvého špenátu
- 3 stredne veľké paradajky
- 3 pl paradajkovej omáčky
- soľ a mleté čierne korenie
- šťavu z citróna
- 100 g feta
- kolieska citrónu na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Vo väčšom hrnci si na olivovom olej necháme zmäknúť nadrobno nakrájanú cibuľu (2 minúty na strednom plameni)
Pridáme 1 hrnček ryže a nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak – popražíme spolu 5 minút
Medzitým si dáme zovrieť 2 hrnčeky vody, ktorými po tých 5 minútach zalejeme zmes v hrnci
Prikryjeme, stiahneme plameň na trochu menší a necháme variť ryžu 10 minút
Medzitým si špenát aj paradajky umyjeme a nakrájame malé kúsky
Po 10 minútach pridáme špenát, paradajky, paradajkovú omáčku, soľ a mleté čierne korenie.
Dobre premiešame a ochutnáme ryžu (v tomto momente by už mala byť uvarená, ak nie je podlejeme kúskom vody a dovaríme)
Keď je ryža uvarená, odstavíme a pokvapkáme šťavou z citróna
Podávame s nadrobeným feta syrom a kolieskom citróna na vrchu