Špargľová omáčka
Špargľová omáčka je skvelou prílohou k rôznym druhom mäsa, ako napríklad k pečenému kuraciemu mäsu, steaku alebo rybe. Taktiež ju môžete použiť na dochutenie cestovín alebo ryže a vytvoriť tak chutné vegetariánske jedlo.
Ingrediencie
- 500 g špargľa
- 1 ks Cibuľa
- 2 pl maslo
- 2 pl hladká múka
- 2 šálky mlieko
- soľ a korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najskôr si pripravíme špargľu - umyjeme ju očistíme a nakrájame na menšie kusy.
Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu, kým nie je zlatistá.
Potom pridáme nakrájanú špargľu a orestujeme ju spolu s cibuľou pár minút, kým nie je mäkká.
Pridáme múku a dobre premiešame, aby sa múka spojila s maslom a špargľou.
Postupne pridávame mlieko a neustále miešame, kým zmes nezačne hustnúť a nevzniknú hrudky. Ak by vám omáčka bola príliš hustá, môžete pridať viac mlieka. Ak by bola príliš riedka, pridajte viac múky a nechajte ju zahustiť.
Dochutíme soľou a korením podľa chuti.