REKLAMA
Zdroj: aizram18 from Getty Images
Špenát na masle a parmezáne
Jednoduchý, ale chutný taliansky recept na špenát. Špenát sa smaží na masle a dochucuje strúhaným parmezánom. Perfektné ako príloha alebo na obohatenie vašich cestovin.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 gramy čerstvého špenátu
- 50 gramy maslo
- 50 gramy Strúhaný parmigiano reggiano
- 1 štipka soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Dôkladne umyte špenát a odstráňte stonky. Osušte ich potlačením čistým uterákom.
2. Krok
V širokom tavicu, roztopte maslo na strednom ohni.
3. Krok
Pridajte špenát a varte, kým nezosoftie, občas premiešajte.
4. Krok
Ochutiť soľou a korením podľa chuti.
5. Krok
Odstráňte panvicu z ohňa a pridajte nastrúhaný parmezán, miešajte dobre, kým sa úplne nerozpustí a nespojí so špenátom.
6. Krok
Podávajte ihneď, kým sú ešte horúce.