REKLAMA

Zdroj: aizram18 from Getty Images

Špenát na masle a parmezáne

Jednoduchý, ale chutný taliansky recept na špenát. Špenát sa smaží na masle a dochucuje strúhaným parmezánom. Perfektné ako príloha alebo na obohatenie vašich cestovin.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 gramy čerstvého špenátu Pridané do
  • 50 gramy maslo Pridané do
  • 50 gramy Strúhaný parmigiano reggiano Pridané do
  • 1 štipka soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Dôkladne umyte špenát a odstráňte stonky. Osušte ich potlačením čistým uterákom.

2. Krok

V širokom tavicu, roztopte maslo na strednom ohni.

3. Krok

Pridajte špenát a varte, kým nezosoftie, občas premiešajte.

4. Krok

Ochutiť soľou a korením podľa chuti.

5. Krok

Odstráňte panvicu z ohňa a pridajte nastrúhaný parmezán, miešajte dobre, kým sa úplne nerozpustí a nespojí so špenátom.

6. Krok

Podávajte ihneď, kým sú ešte horúce.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4892 receptov

Veľkonočné

246 receptov

Mäsité jedlá

2263 receptov

Dezert

3781 receptov

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

334 receptov

Pečivo

753 receptov

Raňajky

1511 receptov