REKLAMA
Špenátová bábovka
Ak radi experimentujte ako ja? Tak určite skúste netradičnú špenátovú bábovku, ktorá je neskutočne jemná a vďaka rumu a maslu aj vláčna.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
- 100 ml mlieko
- 1 balenie čerstvého špenátu
- 4 ks bielka
- 4 ks žĺtka
- 200 g cukor
- 12 g vanilkový cukor
- 200 g masla izbovej teploty
- kôra z pomaranča
- 0.04 cl rum
- 400 g polohrubá múka
- 1 balenie Prášku do pečiva
- maslo na vymastenie formy
- kokos na vysýpanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
Špenát mixujeme s mliekom do jemnej konzistencie. Žĺtka šľaháme s klasickým i vanilkovým cukrom do peny, do ktorej pridáme zmäknuté maslo a opäť prešľaháme. Pridáme špenát s mliekom, pomarančovú kôru, rum, múku i kypriaci prášok. Nakoniec jemne premiešame bielkami vyšľahanými do tuhej peny. Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme kokosom a naplníme cestom. Pečieme prikryté alobalom 40 minút a zvyšných 20 minút bez alobalu pri teplote 165 stupňov. Po vychladnutí vyklopíme z formy, nanesieme čokoládu, maliny i jedlé kvietky.