Zdroj: iko636 from Getty Images
Špenátové halušky s nivovou omáčkou
Recept na špenátové halušky s nivovou omáčkou, ktoré si obľúbite.
Ingrediencie
Pre halušky:
- 500 g hrubá múka
- 300 ml vody
- 1 kus mrazený špenát
- Soľ podla chuti
Pre nivovú omáčku:
- 150 g nivy
- 200 ml smotany na varenie
- mleté čierne korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Rozmrazený špenát precedíme cez sitko a necháme ho poriadne odkvapkať.
Do misky pridáme hrubú múku, vodu, soľ a špenát. Všetko dobre premiešame, až kým sa nám nevytvorí hladké cesto. Cesto by nemalo byť príliš tekuté, ani príliš tuhé. Ak je príliš tekuté, pridajte viac múky, ak je príliš tuhé, pridajte trochu vody.
Pripravíme si veľký hrniec s osolenou vodou a necháme ju zovrieť. Potom do vriacej vody vkladáme halušky pomocou haluškára alebo strúhadla s veľkými otvormi.
Kým sa halušky varia, pripravíme si nivovú omáčku. Nivu nakrájame na malé kúsky a v malom hrnci ju rozpustíme spolu so smotanou na varenie. Necháme pomaly variť na miernom ohni, až kým niva úplne nerozpustí. Omáčku ochutíme podľa potreby soľou a čiernym korením.
Keď sú halušky uvarené (vyplávajú na povrch), vylejeme ich a opláchneme studenou vodou. Týmto krokom sa zabráni lepeniu halušiek.
Na záver halušky prelejeme nivovou omáčkou.