Špenátový börek
Výborný börek z kysnutého cesta s čerstvým špenátom a syrom🙂 Hodí sa na obed, na večeru, na desiatu, či už samotný alebo ako príloha.
Ingrediencie
Cesto
- 800 g múka
- 41⁄2 dl voda
- 1 dl olej
- 1 ks bielok
- 2 kl soľ
Plnka
- 650 g čerstvý špenát
- 200 g Kravský syr v slanom náleve
- 100 g mozzarella
- soľ
Na potretie
- 1 ks žĺtok
- 1 pl jogurt
Na posyp
- Čierna rasca/ černuška
Najnovšie letáky
Postup
V miske premiešame najprv múku a soľ, následne pridáme olej, bielok a v 3dl rozmiešané droždie. Zvyšnú tekutinu prilievame postupne ako múka pije. Vypracujeme si polomäkké cesto, ktoré vymiesime krátko do bochníka. Cesto necháme 1h kysnúť.
Medzitým si pokrájame špenát a rozmrvíme/ pokrájame kravský syr. Použijeme aj mozarellu, tej môžte dať aj 2 balíčky ak chcete.
Nakysnuté cesto rozdelíme na 3 časti a každú rozválkame do tvaru obdĺžnika. Najprv dáme na cesto špenát , potom syr a napokon osolíme. Plnku si rozdelte rovnomerne na všetky 3 cestá👍 Cesto nakoniec zlahka zvinieme a uložíme na plech s papierom. Natrieme vrch žĺtkom zmiešaným jogurtom a posypeme černuškou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C 35-40 minút.
Börek je výborný, chuť má fantastickú, takú čerstvo špenátovú😉👌 Cesto je mäkučké a plnka šťavnatá!!! Vrelo tento börek odporúčam🙂 Prajem dobrú chuť !