REKLAMA
ŠTANGLE S DIPOM
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
42
Suroviny
- 400 g hladká múka
- 100 ml olej
- 250 ml mlieko
- 42 g droždie čerstvé
- 2 čl soľ
- 1 čl cukor
Na potretie
- paradajkový pretlak
- 1 prelisovaný strúčik cesnaku
- podľa chuti soľ
- provensálske bylinky
- syr na posypanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
Zo 100ml mlieka, 1ČL cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý dáme vykysnúť na 10 minút.Vykysnutý kvások, olej, zvyšné mlieko, soľ pridáme do múky a zamiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste asi hodinu.Kým nám kysne cesto tak si spravíme omáčku.Cesto si vyvaľkáme na tenko a pokrájame na tenké plátky. Každý plátok potrieme paradajkovou omáčkou, posypeme syrom a na vrch dáme ďalší plátok. Potom to zatočíme do štangle a dáme na plech. Potrieme vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme na 180°C asi 30 minút.Spravila som k tomu dip z kyslej smotany, soli, cesnaku, čierneho mletého korenia a trochu chilli omáčky.