REKLAMA

Šťavnatá bábovka

Šťavnatá bábovka ako rýchly a dokonalý dezert ku kávičke nielen na nedeľné popoludnie.

REKLAMA
Ako vyklopiť bábovku? Na praktický postup od babičiek sa dá vždy spoľahnúť

Recept nájdeš v tomto článku

Ako vyklopiť bábovku? Na praktický postup od babičiek sa dá vždy spoľahnúť

Ingrediencie

porcií
10

Suroviny

  • 250 g zmäknuté maslo Pridané do
  • 200 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 4 vajcia Pridané do
  • 430 g hladká múka Pridané do
  • 70 g kakao Pridané do
  • 1 ks prášok do pečiva Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 2 pl tmavý rum Pridané do
  • 200 g čokoláda Pridané do

POLEVA

  • 100 g smotana na šľahanie Pridané do
  • 125 g čokoláda Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

85 min.
1. Krok

Rúru predhrejeme na 180C. Formu na bábovku vytrieme maslom a vysypeme kakaom. Na cesto vyšľaháme maslo do krémova, potom zašľaháme cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom. Šľaháme asi 5 minút, kým nezískame hladký svetlý krém. Potom zašľaháme po jednom vajcia. V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a kakao. V druhej mise zasa mlieko s rumom, ktoré striedavo s múčnou zmesou zamiešavame do maslového krému, kým nezískame hladké cesto. Nemiešame pridlho. Zapracujeme nasekanú čokoládu a cesto nalejeme do pripravenej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 60 minút. Vyberieme, necháme 15 minút odležať a vyklopíme na mriežku.

2. Krok

Pripravíme polevu. Čokoládu spolu so smotanou ohrievame, kým sa zmes nespojí, a nalejeme na vychladnutú bábovku.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov