Šťavnatá bábovka
Šťavnatá bábovka ako rýchly a dokonalý dezert ku kávičke nielen na nedeľné popoludnie.
Ingrediencie
Suroviny
- 250 g zmäknuté maslo
- 200 g kryštálový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 4 vajcia
- 430 g hladká múka
- 70 g kakao
- 1 ks prášok do pečiva
- Štipka soli
- 250 ml mlieko
- 2 pl tmavý rum
- 200 g čokoláda
POLEVA
- 100 g smotana na šľahanie
- 125 g čokoláda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Rúru predhrejeme na 180C. Formu na bábovku vytrieme maslom a vysypeme kakaom. Na cesto vyšľaháme maslo do krémova, potom zašľaháme cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom. Šľaháme asi 5 minút, kým nezískame hladký svetlý krém. Potom zašľaháme po jednom vajcia. V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a kakao. V druhej mise zasa mlieko s rumom, ktoré striedavo s múčnou zmesou zamiešavame do maslového krému, kým nezískame hladké cesto. Nemiešame pridlho. Zapracujeme nasekanú čokoládu a cesto nalejeme do pripravenej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 60 minút. Vyberieme, necháme 15 minút odležať a vyklopíme na mriežku.
Pripravíme polevu. Čokoládu spolu so smotanou ohrievame, kým sa zmes nespojí, a nalejeme na vychladnutú bábovku.