Šťavnaté morčacie fašírky
Vyskúšajte tieto skvelé morčacie fašírky na panvici!
Ingrediencie
- 1⁄2 kg mleté morčacie mäso
- 1 menšiu cibuľu
- 1 pl rastlinného oleja
- 2 suchšie rožky (dňové)
- 100 ml mlieka
- 2 strúčiky cesnak
- soľ
- mleté čierne korenie
- vegetu
- oregano
- kari
- 1 vajíčko
- Strúhanku
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začneme tým, že si spražíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu
Zatiaľ čo sa cibuľa opeká, nakrájame si 2 rožky na malé kocky, ktoré zalejeme teplým mliekom, aby zmäkli. Mlieko stačí ohriať v mikrovlnke
Ďalej si vo veľkej miske si zmiešame mleté mäso s necelou lyžičkou soli a jedným celým vajíčkom. Pridáme 1/2 lyžičky vegety, 1/2 lyžičky sušeného oregana, štipku kari, štipku mletého čierneho korenia a spraženú cibuľku – všetko spolu spracujeme rukou
Do mäsa zapracujeme aj zmäknuté rožky a 2 strúčky prelisovaného cesnaku
Keď je zmes hotová, v ruke formujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke
Vyprážame na oleji 4 minúty z jednej strany a 8 minút z druhej. Prvú minútu vyprážame na silnejšom plameni, potom stiahneme na menej
Vypražené fašírky dáme na servítku, aby zišiel prebytočný olej
Podávame so zemiakovou kašou, horčicou a čerstvo nakrájanou cibuľou alebo len tak s chlebom