REKLAMA

Šťavnatý a nadýchaný hrnčekový perník

Urobte si domáci perník, ktorý chutí vždy dobre, nie len na Vianoce. Ten najlepší perník k obednej kávičke.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 2 hrnčeky špaldová hladká múka Pridané do
  • 1 čl kypriaci prášok Pridané do
  • 100 g horkej čokolády Pridané do
  • 2 pl kakao Pridané do
  • 12 hrnček posekaných vlašských orechov Pridané do
  • 3 väčších vajec Pridané do
  • 1 čl mletej škorice Pridané do
  • 0.7 hrnček rastlinného oleja Pridané do
  • 2 pl kokosový olej Pridané do
  • 1 hrnček trstinového cukru Pridané do
  • lekvár Pridané do
  • 1 bal kypriaceho prášku do perníka Pridané do
  • 2 hrnčeky mlieka Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Pridáme škoricu, kakao a polovicu pohára džemu.

2. Krok

Postupne pridávame preosiatu múku so sódou bikarbónou, kypriacim práškom do perníka, mlieko izbovej teploty a rastlinný olej. Na koniec pridáme posekané orechy.

3. Krok

Takto pripravené zmixované cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

4. Krok

Pečieme na 180°C približne 25 minút, skontrolujeme špajdľou či sa nelepí cesto. Ak nie, môžeme vytiahnuť z rúry.

5. Krok

Ešte teplý koláč potrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou s kokosovým olejom (vodný kúpeľ alebo v mikrovlnke). Necháme vychladnúť a môžeme podávať :) dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4715 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4425 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov