REKLAMA
Šťavnatý a nadýchaný hrnčekový perník
Urobte si domáci perník, ktorý chutí vždy dobre, nie len na Vianoce. Ten najlepší perník k obednej kávičke.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 2 hrnčeky špaldová hladká múka
- 1 čl kypriaci prášok
- 100 g horkej čokolády
- 2 pl kakao
- 1⁄2 hrnček posekaných vlašských orechov
- 3 väčších vajec
- 1 čl mletej škorice
- 0.7 hrnček rastlinného oleja
- 2 pl kokosový olej
- 1 hrnček trstinového cukru
- lekvár
- 1 bal kypriaceho prášku do perníka
- 2 hrnčeky mlieka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Pridáme škoricu, kakao a polovicu pohára džemu.
2. Krok
Postupne pridávame preosiatu múku so sódou bikarbónou, kypriacim práškom do perníka, mlieko izbovej teploty a rastlinný olej. Na koniec pridáme posekané orechy.
3. Krok
Takto pripravené zmixované cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
4. Krok
Pečieme na 180°C približne 25 minút, skontrolujeme špajdľou či sa nelepí cesto. Ak nie, môžeme vytiahnuť z rúry.
5. Krok
Ešte teplý koláč potrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou s kokosovým olejom (vodný kúpeľ alebo v mikrovlnke). Necháme vychladnúť a môžeme podávať :) dobrú chuť.