REKLAMA
Zdroj: Canva
Šťavnatý makovo jablkový koláč
Šťavnatý koláč, ktorý sa hodí na každú príležitosť. Je kombináciou maku, jabĺk a smotany.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Suroviny
- 200 g polohrubá múka
- 200 g mletý mak
- 200 g práškový cukor
- 500 ml kyslá smotana
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks kypriaci prášok
- 1 kl škorica
- 3 ks jablko
- 3 pl olej
- 4 ks vajcia
- Štipka soľ
Čokoládová poleva
- 200 g čokoláda na varenie
- 2 pl olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky, ktoré posypeme škoricou.
2. Krok
V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom a postupne pridáme kyslú smotanu s olejom.
3. Krok
V druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva, štipkou soli a makom.
4. Krok
Suchú zmes pomaly primiešame do tekutej zmesi.
5. Krok
Jablká pridáme do cesta až nakoniec.
6. Krok
Cesto vylejeme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Koláč pečieme v predhriatej rúre na 170°C približne 25 až 30 minút.
7. Krok
Upečený koláč polejeme rozpustenou čokoládou.
Vyskúšam,je to rýchlovka.Uvidím,čo urobí mak,keďže som 8 mesiacov po operácii žlčníka.